Začetna stran


Aktualno - novice

01-Jan-2016 : Prenehanje razvoja in podpore za program Faktura

Podjetje DATAPOINT d.o.o., se je prenehalo ukvarjati z razvojem in podporo programskega paketa Faktura 2014 in starejšimi verzijami. Vse uporabnike naprošamo, da programskega paketa ne uporabljajo več, saj ta ni več v skladu z veljavnimi zakoni. Za morebitne težave, ki bi jih uporabniki utegnili imeti zaradi prostovoljne nadaljnje uporabe programskega paketa, ne moremo odgovarjati.

01-Okt-2015 : Prenehanje nadaljnjega razvoja in podpore za program Faktura

Z dnem 01.01.2016, bo družba DATAPOINT d.o.o. prenehala razvijati, distribuirati in vzdrževati programski paket Faktura. Vse  obsroječe uporabnike naprošamo, da si pravočasno zagotovijo druge programske rešitve. Za pomoč in svetovanje smo vam navoljo na telefonski številki 0590 23 087. Hvala za razumevanje.

18-Sep-2015 : Razpis delovnega mesta za vzdrževaleca računalniške strojne opreme

Podjetje DATAPOINT d.o.o. razpisuije novo delovno mesto za vzdrževaleca računalniške strojne opreme za določen čas 3 mesecev. Prijave pošlite na info@datapoint.si do 23.09.2015.

Opis del in nalog:
opravljanje del vzdrževanja, intervencij,
namestitev in reševanja reklamacij strojne in programske opreme,
opravljanje tehnične podpore strankam, vzdrževanju, sistemskih aplikacij, programov in produktov, ter odprava napak;
Poklicna strokovna izobrazba: računalniški tehnik ali druga tehnična smer
Vozniški izpit: B
Znanje jezikov:
angleški jezik - razumevanje dobro, govorjenje dobro, pisanje dobro,
italijanski jezik - razumevanje dobro, govorjenje dobro
Računalniška znanja:
delo z bazami podatkov - osnovno,
poznavanje računalniških omrežij - zahtevno,
poznavanje operacijskih sistemov - zahtevno
Drugi pogoji:
napredna znanja osebnih računalnikov, MS Windows, MS Office,
osnove poznavanja podatkovnih baz,
poznavanje microsoft stežniških operacijskih sistemov in strežniških aplikacij,
poznavanje osnov omrežij in tcp/ip protokola

02-Feb-2015 : Prenehanje nadaljnjega razvoja in distribucije programskega paketa Vinar

Družba DATAPOINT d.o.o. se je prenehala ukvarjati z razvojem in podporo programskega paketa Vinar in le to v celoti prepustila družbi DATALAB. Da bi bil prehod na novo orodje čim manj boleč in enostaven, bomo poskrbeli vsi, tako sodelavci Datapoint kot podporniki Datalaba.

Za vsa pojasnila in odgovore na vaša morebitna vprašanja smo vam na voljo:
V podjetju DATALAB: svetovalci PANTHEON Farming, na tel. številki 01 252 89 40 in na e-naslovu: fa@datalab.si
V podjetju DATAPOINT: tel. 0590 23 087 ali na e-naslovu: info@datapoint.si

20-Mar-2014 : Združitev programa Vinar z programom Panteon FA podjetja Datalab, d.d.

Novi izzivi na področju vinarstva in vinogradništva, zahtevajo čedalje več vlaganj v razvoj programske opreme za vodenje poslovanja na kmetijah. Samo z kvalitetno programsko opremo, ki zajema vse spektre poslovanja kmetije, lahko strankam zagotovimo pravi doprinos k uspešnemu upravljanju kmetije. Zato smo se v podjetju DATAPOINT odločili, da združimo moči z podjetjem, ki ponuja eno najboljših rešitev za poslovanje kmetije v tej regiji. Rezultat take odločitve je bila odprodaja programa Vinar družbi Datalab d.d.. Odlike, ki jih ponuja Vinar, bodo tako v kratkem integrirane z programom PANTHEON Farm Accounting. Leta tako, bomo lahko našim strankam ponudili kakovostno rešitev za vodenje kletarske evidence in celotnega poslovanja na kmetiji.

01-Jul-2013 : OBVESTILO!

Danes (01.07.2013) je začel veljati pravilnik o vsebini in vrsti podatkov, ki jih elektronske evidence oz. programi morajo zagotavljati. Programa Vinar in Faktura sta s pravilnikom usklajena od različice 2013 naprej.
Vse uporabnike naprošamo, da si namestijo najnovejšo različico programov. Za morebitne težave po tem zakonu (ZDavP-2F), ki bi jih uporabniki utegnili imeti zaradi uporabe starejših različic programov, ne moremo odgovarjati.

24-Jun-2013 : Posodobljena verzija programa Vinar in Fakture

Izšla je posodobljna verzija programov Vinar (v.4.1.0), Klet, Vinoteka in Faktura (v.3.1.0), ki prinašajo podpiro za nove stopnje DDV. Posodobitve in spremembe si lahko preberete tukaj.

28-Maj-2013 : Posodobljena verzija programa Vinar in Fakture

Izšla je posodobljna verzija programov Vinar (v.4.0.5), Klet, Vinoteka in Faktura (v.3.0.1).
Posodobitve in spremembe si lahko preberete tukaj.

04-Mar-2013 : Nova verzija programa Vinar

Izšla je nova verzija (v.4.0.0) programov Vinar, Klet in Vinoteka. Posodobitve in spremembe si lahko preberete tukaj.

28-Feb-2013 : POMEMBNO OBVESTILO!

Ministrstvo za finance je sprejelo nov zakon v zvezi z blagajnami oz. programi za izdajo računov in poslovanjem z njimi. Spremembe in dopolnitve zakona dobite tukaj.

S spremembo zakona o davčnem postopku – ZDavP-2F, objavljeno v Uradnem listu RS, št. 94/2012, je bil dopolnjen 38. člen Zakona o davčnem postopku tako, da zavezancem za davek in ponudnikom prepoveduje uporabljati in ponujati programsko opremo, ki omogoča spreminjanje zapisov brez hrambe izvornih podatkov in vseh poznejših sprememb, kršitev prepovedi pa je z novim 398. a členom zakona sankcionirana kot prekršek z visoko globo. Ker se na podlagi 90. člena ZDavP-2F sanacijska določba začne uporabljati šele z 31. 3. 2013, je s tem dan rok za prilagoditev programske opreme, minister za finance pa bo podrobneje predpisal zahteve za programsko opremo predvidoma v januarju tega leta.
Podjetje DATAPOINT d.o.o., je zato umaknilo možnosti nadgranje svojih starejših programov, ki ne upoštevajo spremembe, ki jih veleva omenjeni zakon. Vsi uporabniki programov Vinar in Faktura, boste morali svoje programe nadgraditi z novimi verzijami, ki bodo prilagojene spremembam, ki jih veleva omenjeni zakon.